diumenge, 11 d’agost del 2013

Yangón

 


 
 



Canvi de país, i ja en van vuit. Després d’un vol curt i tranquil arribem a Yangón, la principal ciutat del país.

Primera sorpresa, tenen el volant a la dreta i condueixen com nosaltres!? Segona sorpresa, els homes van amb faldilla! I les dones i els nens petits porten la cara pintada amb una espècie de maquillatge groc.

Amb un taxi arribem al centre, i la primera impressió és que estem a la Índia, masteguen el tabac “betel”, hi ha molts hindus, però també xinesos i musulmans i per suposat, birmans.

Aquí paguem el que encara no havíem pagat al llarg de tot el viatge per tenir habitacions decents, i és que en cosa de tres anys els preus pels turistes s’han duplicat! Dormir i viatjar no és tan econòmic com la resta de països que hem estat fins ara.

El primer dia sortim per prendre contacte amb els voltants del Guest House i voltar pel centre  i el segon dia ja fem amistat amb una colla de madrilenys i un parell d’italians i aprofitem per anar tots junts a visitar la Shwedagon pagoda, l’stupa més sagrada de tot el país, i el parc amb el llac que hi ha al voltant. Molt bon dia i bona companyia!

Yangón ens dóna la impressió que és una ciutat vella, els edificis estan tal hi com s’han anat deteriorant amb el temps, els busos també estan bastant destartalats, es pot palpar la manca de modernització però tot així el país poc a poc va avançant, tan a poc a poc com la connexió a internet que hem tingut aquests dies al país.

Marxem de Yangón, descobrint que no és la capital del país i que mai ho ha sigut, tot i ser la principal ciutat on s’hi concentren  les àrees comercials i industrials, els principals hospitals, les seus internacionals de les empreses...  i que el país ha tingut quatre capitals en els últims 200 anys.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada