diumenge, 25 d’agost del 2013

Bagan

 
 
 
 
 
 




Ja hi som! Amb una bici per visitar tot el que puguem i un mapa a les mans, ja sols ens falta descobrir els 4000 temples que tenim al voltant (quina feinada!).

El primer dia anem a visitar aquells més significatius, on  tothom va i que les carreteres estan preparades per arribar-hi. Magnífic, sorprenent, sobretot quan puges a dalt d’un dels temples i tens la perspectiva de tota l’esplanada plena de temples envoltats de vegetació, sense paraules!

El segon dia, anem a “l’aventura” travessant camps, seguint caminets i perdent-nos entremig dels temples. Aquí veus encara la caseta al costat del temple, el pagès que llaura el camp amb arada tivada per bous i el carro tivat per dos bous carregat de verdura cap a mercat. Sorprenent i increïble, com en aquest racó de món encara la vida vagi tant lligada a la natura i on els animals encara tinguin el paper tant important pel desenvolupament.

Aquests temples no s’han arribat a declarar patrimoni de l’Unesco i un és pot preguntar per què no?? Doncs resulta, que quan estaven fent els treballs previs i amb desavinenteses amb el govern, van decidir abandonar-los i marxar. Coses que té aquest país, on un militar ha pogut construir una “torre – hotel” de luxe just a tocar dels temples i que la veritat desentona més del que un voldria. Esperem que sigui l’única “cagada” i que la zona no s’acabi “podrint” ja que sinó perdrà tot el seu encant que ara té i del que hem pogut gaudir aquests dies.

Ha sigut la millor manera d’acabar el nostre viatge per Myanmar, els temples de Bagan i els seus voltants ens han deixat  bocabadats!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada