dissabte, 24 d’agost del 2013

Mandalay

 
 
 
 
 
 



La segona ciutat més gran / important del país després de Yangón. Ex capital, sí amb 200 anys aquest país ha tingut 4 capitals diferents i, avui en dia l’actual capital resulta que és un ciutat entremig de les dues principals ciutats del país, on sols hi ha edificis governamentals i militars. Cap motiu per anar-la a visitar.

Mandalay, les seves principals atraccions son els seus voltants i sobretot, sobretot el pont de teca del llac Amarapura on hi vam veure una bonica posta de sol. Construït fa 250 anys i amb una llargada de gairebé 1 km. Aquest pont connecta una petita població amb un temple ( com no!) amb la  carretera principal que puja a la ciutat. Degut a les fortes pluges del monsó, el llac està ben ple i el nivell de l’aigua arriba a cobrir els restaurants que hi ha a les dues vores del pont, deixant només visible les teulades de canya i bambú. Molts locals i turistes visiten el “U bein bridge” per  veure les postes de sol i disfrutar de l’anar i venir de la gent local, els pescadors i els monjos.

Un altre punt d’interès que té la ciutat és Sagain, ciutat a l’altre banda del riu i amb centenars de payes, fa que cada turonet s’hi vegi la stupa a dalt. El punt més alt, ofereix unes bones vistes per veure el riu i els voltants de la ciutat.

També vam arribar-nos a Mingun amb vaixell, ja que també és troba a l’altra banda del riu. Aquest poblet també té una de les “payes” més boniques que hem vist al país, ja que és molt diferent a la resta.

A part dels voltants, hem visitat algunes de les infinites stupes que hi ha per la ciutat i una passejada pel municipi ens ha deixat veure el seu mercat enorme ple de fruita i verdura principalment, el mercat de les flors de tots colors, i a ressaltar, la muralla que té a la seva part vella.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada