dimecres, 26 de juny del 2013

Tagong / Lhagang

 
 
 
 
 
 
 
 



27 i 28.5.2013

Magnífic paisatge! Ens hem quedat enamorats d’aquest petit indret i els seus voltants!!

Estem a una alçada de 3780m. El dia ens acompanya igual que ahir. Dormim davant d’una plaça que a un costat hi ha un temple tibetà enorme, un dels més importants de tota aquesta àrea tibetana, la Lhagang Gompa, com els seus habitants l’anomenen.

 El primer dia fem una caminada de 4 hores a la tarda, cap a un poblet i amb l’himal ( muntanyes amb neu) al fons, la Yala snow mountain, de 5820 metres.
La posta de sol, dalt del turó a sobre de la plaça, amb el “Yala” al fons és magnífica. No fa gens de fred, però a  la nit necessitem una mica d’abric.

El segon dia lloguem bicis. Aconseguim un mapa (tot un record a la Xina i més en aquests llocs!), i ens expliquen cap a on podem anar. La ruta ha sigut molt xula, d’unes 5 hores i amb una pujada fins al fons de la vall, amb un petit temple enfilat a dalt de tot. La baixada l’hem feta per l’altra banda. Les vistes impressionants, un paisatge difícil d’esborrar de les nostres memòries. 
Al llarg del camí, hem anat trobant els yaks i els cavalls pasturant tranquil·lament, casetes i tendes de pastors i una tranquil·litat immensa. El que menys gràcia ens ha fet han estat els mastins tibetans, que no fan cara de bons amics i quan et veuen passar et deixen clar quin és el seu territori i val més que d’allí no passis.

L’endemà deixem aquest bonic poblet, amb uns àpats extraordinaris i uns dies immillorables. Tagong el recordarem sempre! 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada