dimecres, 26 de juny del 2013

Ganzi / Garze (3960m)

 
 
 



29 i 30.5.13

Continuem la ruta, la nostra intenció és arribar a Degé (poble situat a la frontera entre Xina i Tibet) i d’aquí intentar agafar una altra ruta diferent que ens portarà fins a Litang.

Arribem a Ganzi, principal ciutat de la regió tibetana de Kham. Aquí ens hi estem dos dies ja que necessitem solucionar problemes econòmics, resulta que on som i cap a on volem anar a partir d’ara, durant uns 5 o 6 dies, no hi ha un caixer automàtic enlloc, per la qual cosa necessitem portar suficients diners en metàl·lic. Però a Ganzi ens han dit que hi ha caixer així que anem a buscar-lo i què passa?? Doncs que com és normal a la Xina, el banc està amb obres (que raro!!) i el caixer automàtic no existeix!!!

Molt bé i ara que fem? Està clar que no tenim prous diners per arribar on volem arribar. Primera opció que ens dona tothom tornar a recular i desfer el camí que portem dos dies recorreguts per tornar a Kanding. Però ens hi neguem i no deixem d’insistir i buscar algú que ens pugui ajudar o a un altre banc que ens dongui diners!! I finalment... doncs quan som al banc, trobem un policia que parla perfectament l’anglès i que està disposat a canviar-nos els pocs dòlars que portàvem a sobre!!! Estem salvats!! I no només ens fa el favor, un amic seu (perquè clar de seguida tot el poble se’n va enterar del que ens passava) ens va pagar el dinar a tots, i després el poli, amb l’excusa que volia aprendre l’espanyol, ens va convidar a sopar a la nit en un bon restaurant, ens vam posar les botes, i d’espanyol no hem vam parlar ni un segon!!! Mil gràcies, gambei!!! Tot un personatge!

Ara ja podem continuar cap al següent poble de la ruta, Manigango.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada