dimecres, 26 de juny del 2013

Degé / Derge (3200m)

 
 
 
 



1.6.2013

El bus que passa per Manigango va ple i un noi jove que va cap a Degé ens carrega i som-hi, pel camí està nevant i ens enfilem a un port de 5050m, el Chola Pass. Llàstima que neva i el dia està bastant gris. Baixem per l’altra vall i a mesura que anem arribant el sol va sortint i després de 5 hores ja hi som!

Degé està a tocar de la frontera entre Xina i Tibet.
Nosaltres ens esperàvem trobar un poble típic, senzill, amb el seu temple on hi fan els llibres budistes amb la seva impremta manual... i resulta que allà ,tal hi com vam dir aquell dia, on nostre senyor va perdre l’espardenya, hi ha tot de botigues, hotels caríssims i un poble que no ens acaba d’agradar massa. 
Anem a veure el temple i bingo s’ha de pagar per entrar a veure’l, desistim i anem a demanar per marxar ja el dia següent cap a Litang. 
I l’última sorpresa...doncs resulta que el camí es tan dolent que ningú s’atreveix a fer-lo portant gent i el bus no hi passa! La solució? Desfer durant dos dies eterns amb bus tot el camí que portem recorregut durant aquests últims dies, tornant a passar pels mateixos pobles i paisatges per arribar altre cop a Kanding. Olé tu!

Doncs apa a mentalitzar-nos i l’endemà comencem a recular...

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada