dimarts, 2 de juliol del 2013

Lijiang








10 i 11.6.2013

Deixem la cultura Tibetana. Marxem del “Tibet”. Tot i així la temperatura és bona, i encara podem veure neu a la Jade dragon snow mountain. Han estat més de 10 dies per sobre dels 3000 metres, amb dues nevades incloses, bon clima, ...

Si Zhongdiang era turístic, això és una bogeria! Aquí l’estrany és el que no vam amb una càmera penjada a sobre, un paraigües, o menja alguna cosa pel carrer típica d’aquí. Impressionant!

Lijiang, declarat patrimoni nacional per la Unesco, és un poble el qual la majoria del seu casc antic va ser destruït per un terratrèmol al 1996. Després va ser reconstruït seguint el model tradicional de les cases amb la seva arquitectura Naxi, tal hi com s’anomena l’ètnia que tradicionalment viva aquí.

Avui en dia, el centre històric és només un atractiu turístic on tot està muntat i enfocat al turista, botigues de souvenirs, restaurants, hotels... Tot això dins del casc antic seguint els carrers empedrats i les seves cases de fusta.


El casc antic i els seus carrers i carrerons per perdre’thi una estona són xulos però quan a partir de les 10 del matí i fins a les 10 de la nit està invadit de turistes i sembla que estiguem tots en una llauna de sardines i perd tot el seu encant.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada