diumenge, 14 d’abril del 2013

Phnom Penh


Barberia


Wat Pho

 

Central Market


Night Market


Royal Palace i Silver Pagoda

Gastronomia



Phnom Penh, la capital del país.

Aquí vam passar-hi els últims dies que vam estar a Cambodja. És una ciutat petita si la comparem amb les del sud-est asiàtic però amb un encant que amb tot fa que visitar-la i passejar-hi sigui fàcil i gratificant.

Així que des d'aquí el dia 9 d'abril ens despediem del país, un país que ens ha sorprés molt positivament ja que ens ha agradat molt amb els seus temples i paissatges però, sobretot, la seva gent, la qual sempre et rep amb un gran somriure, una gent educada i amable que et fa sentir agust i benvingut a casa seva.

Podem dir que ens quedem amb un molt bon record de Cambodja després dels 27 dies visitant i coneixent aquest país.


I per últim també us volem explicar-ne unes coses...
1. La moneda. Ells tenen el rial, però no l'utilitzen mot poc i no el volen. Prefereixen el dolar. A tal extrem ha arribat, que fins i tots els bancs et donen $ i no Rials, quan vas a treure diners als caixers et donen directament dolars. Els preus estan amb $, però nomès fins a quantitats exactes si has de donar cèntims has d'ultilizar rials. La veritat es que al principi vas molt confús, i tenir doble moneda a la cartera costa de manegar. 
2. La moda Cambodjana és anar amb pijama pel carrer. Els veus tots el dia amb el pijama i fins i tot sabatilles, tant les dones com els nens/es, i no uns pijames que pacen desaperssebuts no, com més estridents millor.
3. La famosa reputació de Tailàndia, també s'ha extès a Cambodja. Homes de certa edat ( o no ) en busca i captura del que no poden tenir el seu país. A nosaltres ens ha sorprès l'elevat nombre "d'homes" que hem vist " acompanyats". Fa angunia! 
4. La calor és aufendosa! La realitat és que és insuportable, molt, fins el punt que quedes enganxat als llençols per dormir, i surts de la dutxa i encara sues. Impressionant i insuportable! 
5. Menjar exquisit. Els hi encanta menjar els fetus dels ocells ( abans de sortir de l'ou) , aranyes i cucs fregits. Són les seves "xuxes". 
6. Anar de pic -nic. Aprofiten qualsevol moment o excusa per anar a la plaça, a un parc, a sota un arbre, al costat d'un llac, a la platja,... i fer l'àpat amb els amics o la família. 
7. El passat francès es veu dia a dia. El nom dels carrers, els edificis,...el seu "protectorat" va deixar més emprenta que la dels Estats Units. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada