dimecres, 13 de febrer del 2013

Kumbh Mela











Durant la setmana que vam estar a Varanasi vam aprofitar per anar a Allahabad a veure el Kumbh Mela, ja que és un esdeveniment molt important aquí, a la Índia i només passa cada dotze anys. 

Allahabad, a l'oest de Varanasi, és la ciutat on s'uneixen els dos rius més sagrats de  tota la Índia, el Ganges i el Yamuna.
A les ribes d'aquests dos rius cada dotze anys es celebra la Kumb Mela, on es reuneix la major aglomeració humana del món ( més de 70 milions de persones) per celebrar el peregrinatge més important dins del marc hinduista.

Una concentració de gent però sobretot, de "baba's". Realment sembla mentida que a la Índia pugui haver una cosa tan organitzada com estava el Kumbh, tenint en compte que ocupa la llera seca del riu amb una extenció de 20 km quadrats.

Al principi, un té la sensació d'estar en un camp de concentració, però mica en mica vas veient els grans temples montats, els ponts construits, la línia elèctrica, les estacions de policia i bombers, els diferents guru's i sadhus ben acolorits, etc... Sembla mentida que tot aquest montatge sigui per un sol mes.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada