dijous, 7 de gener del 2016

Sayonara Japó

Marxem de la mateixa ciutat que vam arribar l'any passat, vaaaa fa uns dies. Però abans encara tenim un dia per anar a visitar Nikko. Un poble molt bonic als Alps Japonesos. Ha fet poc fred i el poblet no està nevat. Els temples a la part alta són molt bonics, enmig dels boscos de sequoies que semblen gegants al nostre costat.

L'últim sopar vam gastar-nos els últims yens que ens quedaven i vam anar a menjar sushi del bo a un bon restaurant, aquell que te'l fan a davant teu i al moment i pots triar quines especialitats vols. No cal dir que va ser boníssim! Estem enamorats del menjar japonès!

Hem quedat impressionats del país, les expectatives s'han complert i creiem que tard o d'hora i tornarem, esperem que sigui a la tardor o l'estiu per poder disfrutar més de la natura i de l'espectacle dels colors del boscos. Ens ha faltat moltes regions, zones i ciutats, però la part nord, l'illa d'Hokaido ha de ser brutal com també pujar al seu volcà icona del país el Fuji.

La netedat, l'ordre el respecte la pau i la tranquil·litat del Japó són envejables. El dia que feiem cua al temple per cap d'any una noia va perdre un gua i el va trobar al mateix lloc que li va caure, els trens sols els nens alteren el vagó i marxen el lavabo del tren amb totes les pertinences a sobre, mòbil, portàtil, motxilles, jaquetes... Ningú agafarà i tocarà res que no sigui seu. Cultura japonesa!

Sols ens queda dir, moltes gràcies, Arigato Japó i esperem tornar-nos a veure!






Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada