dimecres, 26 de juny del 2013

Xinduqiao / Dzongzhab

 
 
 
 
 
 



26.5.2013

Agafem la Tibetan Highway nord, aquí comença el veritable Tibet. Tornem a l’Himàlaia! 
Això sí que ens ha agradat i molt! La cultura i la seva gent ens han recordat molt a Nepal i a la seva gent sherpa i tibetana amb el seu caràcter excepcional que els caracteritza.

Per arribar-hi hem passat un port el Mont Zheduo de 4298m. El poble està a 3360m, situat al mig d’una vall molt ampla i amb un paisatge que l’envolta molt xulo.

El temps ens ha acompanyat, un sol radiant tot el dia. Impressionant, que més podem demanar?
Al matí hem anat a estirar les cames, fins a dalt d’un turonet, segurament hem arribat els 3800m. I a la tarda hem llogat unes bicis i hem anat a explorar territori.  

Els voltants de Xinduqiao són molt xulos, sobretot els pobles amb les seves cases típiques i la seva gent que només en veure’t et fan parar per saludar-te i convidar-te a entrar a casa seva per prendre el te i compartir l’estona. Entendre’ns amb l’idioma és una mica difícil nosaltres no parlem ni xinés ni tibetà, ni ells parlen anglès; però està clar que sí dos volen entendre’s es fa el que es pot i més! Aquests dies els gestos, les expressions, les representacions i fins i tot els dibuixos són els nostres aliats i el nostre mitjà de comunicació més bo!

Per acabar comentar que durant el viatge ens hem trobat una caravana de vehicles militars que fotia por, n’hem contat més de 200. A la vall també hi ha una base militar enorme, val més no pensar d’on vénen, on van i quines intencions tenen.

Free Tibet!!!!!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada